Sider

lørdag den 26. januar 2013

Sød Chokoladetærte

Silkeblød chokoladetærte af den syndige slags!

 
Nyd den sammen med en stor klat vaniljeis eller en frisk appelsinsalat. 
 
Ingredienser
Bund
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 200 g mel
  • 4 spsk. kakao
  • 2 æggeblommer
  • lidt vand
Fyld
  • 200 g mørk chokolade
  • 2½ dl fløde
  • fintrevet skal af 1 øko appelsin
Pynt
  • chokoladespåner
Rør alle ingredienserne til tærtebunden sammen og saml den med lidt vand. Lad den hvile koldt i 1 time før den rulles ud og kommes i tærteformen. Bages ved 180 grader i 12 min. under staniol og yderligere 5 min. uden staniol.
 
Chokoladen til fyldes hakkes relativt fint. Flødes koges op og hældes over chokoladen og appelsinskalen, rør grundigt til chokoladen er smeltet og massen ensartet. Stilles koldt i min. 4 timer, men helst natten over.
Chokoladecremen piskes godt med en elpisker, så konsistensen bliver en smule lettere og smøres derefter ud på tærtebunden. Stilles koldt indtil servering.
 
Dekoreres evt. med lidt chokoladespåner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar